Rahva küsimustele vastasid peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, siseminister Marko Pomerants ja sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Esimene küsija märkis, et teda häirib poliitikute kultuuritus - ei mahuta ühise laua taha, mürginoooled lendavad ning linnriigis Tallinnas möllab Türgi sultan oma haaremiga. "Kas on võimalik luua psühhiaatrite komisjon luulude all kannatavatele rahvaesindajatele," kõlas küsimus.

Ansip vastas, et kohalike omavalitsuste valimised on rahva kätes ja keskvalitsus ei saa kohalike omavalitsustega midagi ette võtta. "Psühhiaatrite komisjoni järele ma riigikogus vajadust ei näe," lisas ta. "Rahvas ei ole ka ülearu palju psühhiaatreid riigikokku valinud, las see jääb ikka haiglate pädevusse."

Riigikogu uudistama tulnud külalised uurisid, miks ei ole tööpuuduse leevendamiseks alustatud Saaremaa silla ehitamist, kas tuhapilv annab tõuke korraliku raudteeühenduse loomiseks Euroopaga, kas Eesti politseinikud võivad esineda erariides, kas riik aitab Tallinnal kultuuripealinna tiitlit kanda, miks sõltuvushäiretega egomaniakid saavad aumärke, miline on Eesti koolilõpetajate konkurentsivõime, milliste sotsiaalprobleemidega tuleb meil järgnevatel aastatel silmitsi seista ning miks kaitseväe juhataja oli iseseisvuspäeva paraadil laigulises riietuses ja "nägi välja nagu Pihkva dessantväelane."

Huvilisi oli ka välisriikidest

Riigikogu lahtiste uste päeval käis täna ligikaudu poolteist tuhat inimest. Lisaks Eesti elanikele oli huvilisi ka Soomest, Rootsist, Taanist, Lätist, Venemaalt, Prantsusmaalt, Belgiast, Suurbritanniast ja Hiinast, teatas riigikogu pressitalitus.

Parlamendi lahtiste uste päeva üritused juhatas sisse politsei- ja piirivalveameti ühendorkester. Kell 11 tervitas küllatulnuid Riigikogu esimees Ene Ergma, kes avaldas lootust, et vaatamata jahedale ilmale leiavad kõik parlamendi sünnipäevale kogunenud inimesed endale meelepärast tegevust ja kasulikku infot.

Kell 12 alanud infotunnis vastasid rahva küsimustele peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, siseminister Marko Pomerants ja sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Avalikul istungil sotsiaalkomisjonis arutati vaesuse teemat. Õiguskomisjonis räägiti uimastisõltuvusest ja narkokuritegevusest. Õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher tutvustas ka koduomanike võlakaitse seadust.

Kogu päeva jooksul olid Toompea lossi uksed valla - korraldati ekskursioone ning sai tõusta Pika Hermanni torni. Avatud olid mitmed näitused ning vaadata sai parlamenditeemalisi filme. Riigikogu teabekeskuses (Toompea 1) toimusid lasteetendused ning Erki Noole ja Jüri Tamme kehalise kasvatuse tund. Valges saalis võis kuulata Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori kontserti.

Järjekorras 12. lahtiste uste päev oli pühendatud Eesti parlamendi 91. sünnipäevale. 23. aprillil 1919 kogunes oma esimesele istungile riigikogu eelkäija Asutav Kogu.