Juba kell 6 hommikul suleti liiklus kesklinnas ligi 500 meetrisel teelõigul. Autodele on liiklus taas avatud kella 19st.

Tähele tasub panna seda, et trammipeatus "Viru" (Tondi suund) viidi ajutiselt Viru väljaku poole purskkaevu kõrvale teise suuna peatuse lähedusse.

Autovaba päeva puhul anti ka start iga-aastasele populaarsele orienteerumisvõistlusele ühistranspordiga. Samuti toimub tänaval palju erinevaid võistlusi lastele. Programmi lõpetas Tanel Padari ja Tomi Rahula Kontsert

Lisaks on nimetatud ajavahemikul suunatud ühistranspordiliinid ümbersõitudele.

Liini nr 18 autobussid Laagri suunal on suunatud ümbersõidule Narva maantee, A.Laikmaa tänava,Gonsiori tänava, Estonia puiestee, G.Otsa tänava ja Pärnu maantee kaudu ja seetõttu Viru peatuses autobussid ei peatu.

Liini nr 40 autobussid Pelguranna suunal on suunatud ümbersõidule Narva maantee, A.Laikmaa tänava, Gonsiori tänava, Estonia puiestee, Vabaduse väljaku ja Kaarli puiestee kaudu ja seetõttu Viru peatuses autobussid ei peatu.

Liini nr 36 autobussid on suunatud ümbersõidule Pärnu maantee, Estonia puiestee, Teatri väljak, Estonia puiestee, G. Otsa tänav ja Pärnu maantee kaudu, tehes täiendava peatuse Estonia puiesteel trollibussiliinide nr 1 ja 3 Vabaduse väljak peatuses ja lõpp-peatuse autobussiliinide nr 24 ja 24A Estonia peatuses ja seetõttu Pärnu maanteel paiknevates Viru ja Vabaduse väljak peatustes ei peatu.

Liini nr 5 autobussid on suunatud ümbersõidule Männiku suunal Narva maantee, Viru väljaku, Narva maantee, A.Laikmaa tänava, Gonsiori tänava, Estonia puiestee, G.Otsa tänava, Pärnu maantee kaudu ja Pirita suunal Pärnu maantee, Estonia puiestee, A. Laikmaa tänava ja Narva maantee kaudu, tehes täiendavad peatused Pirita suunal Estonia puiesteel trollibussiliinide nr 1 ja 3 Vabaduse väljak peatuses, Estonia puiesteel Estonia peatuses ja A. Laikmaa tänaval bussiliinide 14, 18 ja 40 A. Laikmaa peatuses ja seetõttu Pärnu maanteel paiknevates Viru ja Vabaduse väljak peatustes ei peatu.

Liini nr 73 autobussid suunati linnast väljuval suunal ümbersõidule Pärnu maantee, Estonia puiestee, Gonsiori tänava, Raua tänava, Pronksi tänava, Narva maantee, Mere puiestee kaudu ja Veerenni suunal ümbersõidule Mere puiestee, Viru väljaku, Narva maantee, A.Laikmaa tänava, Gonsiori tänava, Estonia puiestee, G.Otsa tänava, Pärnu maantee kaudu, tehes täiendavad peatused linnast väljuval suunal Estonia puiesteel trollibussiliinide nr 1 ja 3 Vabaduse väljak peatuses ja Estonia puiesteel Estonia peatuses ja seetõttu Pärnu maanteel paiknevates Viru ja Vabaduse väljak (Tööstuse suuna) peatustes ei peatu.

Liinide nr 21, 21B, 41 ja 41 B autobussid on suunatud Kakumäe suunal ümbersõidule Mere puiestee, Viru väljaku, Narva maantee, A.Laikmaa tänava, Gonsiori tänava, Estonia puiestee, Vabaduse väljaku ja Kaarli puiestee kaudu ja seetõttu Viru peatuses autobussid ei peatu.

Liini nr 20 autobussid suunati Pääsküla suunal ümbersõidule Narva maantee, Viru väljaku, Narva maantee, A .Laikmaa tänava, Gonsiori tänava, Estonia puiestee, G. Otsa tänava, Pärnu maantee ja seetõttu Viru peatuses autobussid ei peatu.