Foorumi esimesel päeval toimus plenaaristung, mille käigus esines sõnavõtuga Aserbaidžaani president İlham Äliyev. Õhtul toimus Buta palees ametlik vastuvõtt foorumist osavõtjatele, teatas vestikavkaza.ru.

Teisel päeval toimub töö sektsioonides ning teemadeks on: multikulturalism: saavutused ja probleemid; maailma ümber kujundavad tänapäevased tehnoloogiad; teaduste konvergents; biotehnoloogia ja eetikaprobleemid; majanduslike arengumudelite humanitaaraspektid; sotsiaaltehnoloogiad ja kõrgtehnoloogia ning traditsioonilised väärtused postmodernistlikus kultuuris.

Vastuvõtul Buta palees tervitas külalisi president Äliyev abikaasaga. Aserbaidžaani presidendi ametliku veebilehe teatel toimusid südamlikud kohtumised.

Tervituse foorumist osavõtjatele saatis ka Venemaa president Dmitri Medvedev, kes on koos Äliyeviga üks selle patroone.

„Ma tahan soojalt tervitada Bakuu rahvusvahelise humanitaarfoorumi osavõtjaid ja külalisi. Foorum kutsuti kokku kahe riigi algatusel ning see on pälvinud paljude riikide teadlaste ja kultuurispetsialistide tähelepanu üle maailma. See toimub Venemaa ja Aserbaidžaani presidentide patronaaži all,“ kirjutas Medvedev.