Kohtumine oli Jõksile edukas: IRLi eestseisus ja fraktsioon otsustasid esitada Allar Jõksi kandidatuuri 5. juunil toimuvale erakonna volikogule arutamiseks ja otsustamiseks. Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus ja riigikogu fraktsioon kohtus täna Allar Jõksiga ning otsustas teda toetada presidendikandidaadina.

„Allar Jõks on aus eesti mees, kes kaitseb Eesti Vabariigi põhiseadust ning lähtub oma tegevuses Eesti rahvusriigi kestmisest. Jõksi nägemus Eesti tulevikust, rahvuslusest, riigi toimimisest ja presidendi ülesannetest ühtivad meie arusaamadega. Ta kehastab kõige paremini neid väärtusi, mis IRLi jaoks on olulised.“ ütles erakonna esimees Margus Tsahkna.

Riigikogu fraktsiooni esimehe Priit Sibula sõnul on Jõks tõestanud oma tegudega, et on erakondadeülene kandidaat ning saab presidendiametis olema sõltumatu, õiglane ning tulevikku vaatav. „Allar Jõks on kohtuniku ja õiguskantslerina tõestanud, et ta ajab õiglaselt Eesti asja. Just tema sõnastas õiguskantslerina Tartu rahulepingu kaitse Eesti-Vene piirilepingu preambulis ning põhiseaduse kaitseklausli Euroopa Liiduga ühinemisel,“ ütles Sibul.

IRLi avatud volikogu koguneb pühapäeval 5. juunil kell 13 Tallinnas, Kultuurikatlas. Volikogu otsustab vastavalt IRL-i põhikirjale erakonna presidendikandidaadi.