Rehvifirma HINKUS klienditeenindaja Sven Heidemanni sõnul oli reede hommikuse seisuga esimene vaba aeg alles kolmapäeva lõunaks. Siiski tulevad paljud autojuhid kohale ja loodavad ajavälselt vahele pääseda. Heideman rääkis, et järjekorras seisab keskmiselt paarkümmend autot ning nende rehvid saavad päeva jooksul kindlasti vahetatud. "Kui tarvis teeme ületunde, aga vahetamata rehvid ei jää," rääkis Heidemann. Ta ütes, et töömehed võivad rehve vahetada ka kella üheksani õhtul.

Teguri autoremonditöökojas ootas rehvivahetust samuti mitu klienti ning kella üheksaks oli töökotta toodud juba kaks avariilist autot. "Autod olid ninad lömmi sõitnud. Eks sellise ilmaga tule neid täna veel," rääkis Teguri töökoja klienditeenindaja Argo Tori.

Libedusest tingitud avariid pelgab ka vanglaametnik Kristina Sild. Ta rääkis, et kui töökojas löögile ei pääse tuleb auto linna jätta ja hoopiski jala koju minna. "Väga hirmus oli siiagi sõita. Tee on väga libe ja salakaval," sõnas ta.

HINKUSES rehvivahetust oodanud ametnik Jaanis rääkis, et tema ei oleks hetkel veel rehve vahetama tulnudki, kui ees ei ootaks pikem sõit Jõhvi. "Tuleb lihtsalt õige kiirusega sõita ja ega linnas tegelikult olukord nii hull ei olegi," rääkis ta. Jaanis ütles, et hetkel on kõik töökojad niikuinii ülerahvastatud ja inimesed paanikas. "Kui ma täna kusagil töökojas vahele ei pääse, sõidan ikka, aga lihtsalt aeglaselt," kinnitas ta.

Maanteeameti järelevalve osakonna juhataja Mati Vaino rääkis, et antud olukorras on kindlasti mõistlik suverehvidega liiklemist vältida. Seda just seetõttu, et suverehvi haardevõime asfaltile on oluliselt väiksem, kui talverehvil. Seega suureneb pidurdusmaa, mis omakorda võib viia õnnetusteni.

Vaino rõhutas, et linnasõidul ja maantesõidul ei ole sellises olukorras mingisugust vahet. "Kui on kinnisõidetud lumi või jää on olukord ühteviisi ohtlik," kinnitas ta. Vaino ütles, et autojuhtidel tuleks ilmateatel silma peal hoida ning kui kuidagi ei ole võimalilk rehvivahetust ette võtta, tuleks korralikult järele mõelda, kas pikem sõit ette võtta või mitte.