“Üks meist alustab täna koduteed. Kahjuks mitte moel, nagu tema või meie oleksime seda soovinud. Herdis Sikka oli tubli sõdur, relvavend ja kamraad, kellele jääb igaveseks koht meie mõtetes ja mälestustes. Langetame leinas pead ja tunneme kogu südamest kaasa tema omastele ning sõpradele. Oli au sinuga koos teenida, Herdis, mine ja puhka rahus,” ütles langenud võitlejat ära saates Eesti Afganistani kontingendi ülem kolonelleitnant Riho Ühtegi.

Kaitsevägi võttis langenud allohvitseri Tallinna lennuväljal vastu kaitseväeliste auavaldustega. Eesti riigilipuga kaetud sarka kandsid langenu relvavennad Scoutspataljonist.

Lennuväljal oli üles rivistatud auüksus. Langenud allohvitserile avaldasid austust maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, 1. Jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Raivo Tamm, Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus ning Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide sõjaväeataðeed.

Laupäeval, 4. septembril kell 10.00 saadab Eesti nooremseersant Herdis Sikka Tallinna Kaarli kirikust viimsele teekonnale.

Riiklikul leinatalitusel kõnelevad Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

1.Jalaväebrigaad sängitab langenud allohvitseri kaitseväeliste austusavaldustega Rosma kalmistule Põlvamaal.

Nooremseersant Sikka langes 30. augustil teenistusülesannete täitmisel isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses, kui ta osales jalgsipatrullis oma kompanii vastutusalas Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas. Herdis Sikka sai plahvatuses raskelt haavata ja talle anti koheselt esmaabi ningevakueeriti helikopteriga Camp Bastioni haiglasse, mille arstidel ei õnnestunud kahjuks tema elu päästa.