"Näitasite üles silmapaistvaid sõjalisi oskusi ja ustavust Eestile, tänan Teid ja Teie lähedasi," ütles kaitseminister, kes andis kaitseväelastele kätte rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenute medalid.

Kindralleitnant Ants Laaneots autasustas seersant Emil Hiiesalu kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest ja kolonelleitnant Kajari Klettenbergi hinnalise kingitusega.

1. Jalaväebrigaadi staabiülem major Margus Rebane andis üle Maaväe ja jalaväebrigaadi autasud

Sõdureid tulid vastu võtma nende pered ja seekord ka üks väike rõõmus taksikoer.

Vaata perekondade taaskohtumist fotodelt:

Eesti kontingendi jalaväekompanii Estcoy-9 alustas teenistust Helmandi provintsi Nad-e Ali piirkonnas patrullbaasis Wahid 17. novembril 2009, võttes üle vastutuse kahe lähestikku asuva baasi ja ligi 30 ruutkilomeetri suuruse vastutussala eest.

Estcoy-9 viis oma vastutusalal läbi neli operatsiooni, mille käigus leidis isevalmistatud lõhkekehade (IED) komponente, samuti märkimisväärse koguse oopiumit, tegi kahjutuks juba paigaldatud lõhkekehasid ning arreteeris kaks lõhkekehade paigaldamises kahtlustatavat isikut, kelle süü on praeguseks ka tõestatud. Kokku tegi Estcoy-9 oma teenistuse jooksul kahjutuks üle 40 isevalmistatud lõhkekeha.

Afganistanis jätkab teenistust Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus jalaväekompanii Estcoy-10 ja logistiline toetuselement NSE-9.