"Vabadussõjas läksid Eesti esimese polgu võitlejad lahingusse kõige kriitilisemal hetkel, 1919. aasta jaanuaris. Vaenlase edasitung peatati ning asuti ise vapralt vastupealetungile. Esimestele edukatele lahingutele järgnes võidukas Vabadussõda. Täna on 1. jalaväebrigaad kaitseväe löögirusikas, kuhu kuuluvad kuulsusrikka ajalooga üksused ning meie liitlased - koos oleme tugevamad kui ei kunagi varem," ütles oma kõnes 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm.

Rivistusest võtsid lisaks Eesti kaitseväelastele osa ka NATO lahingugruppi kuuluvad Briti ja Prantsuse sõdurid. Samuti olid linnaku uksed avatud koolilastele, lasteaedadele, ajateenijate lähedastele, reservväelastele ning brigaadi teenistujate ja töötajate pereliikmetele. Külalised said tutvuda kaitseväe ning liitlaste relvastuse ja tehnikaga ning osaleda võistlustes ja mängudes. Lahtiste uste päeva raames korraldati ka karjääripäev, et tutvustada ajateenistust läbivatele sõduritele edasisi karjäärivõimalusi. Peale kaitseväe struktuuriüksuste tutvustasid oma tegevust politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, vanglaamet ja muud asutused.

Brigaadi aastapäeva puhul anti välja ka aasta ohvitseri, allohvitseri, sõduri ja töötaja tiitlid. 1. jalaväebrigaadi aasta ohvitser on Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsiooni ülem kapten Ivo Peets, aasta allohvitser vanemveebel Petri Tedrekull õhutõrjepataljonist, aasta sõdur Scoutspataljonis teeniv kapral Kairo Edvand ning aasta töötaja 1. jalaväebrigaadi staabi personalispetsialist Helve Prual.

1. Eesti jalaväepolk, kelle õigusjärglaseks tänast 1. jalaväebrigaadi loetakse, moodustati 25. aprillil 1917. Üksus võitles aastatel 1918-1920 Vabadussõjas. Tänane 1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega Scoutspataljon ning ajateenijate baasil Kalevi ja Viru jalaväepataljonid, tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon, luurekompanii ning staabi- ja sidekompanii. Eelmisel aastal sai 1. jalaväebrigaad oma käsutusse ka moodsad jalaväe lahingumasinad CV9035EE.