Europarlamendi saadik postitas Twitterisse pildi, millelt on näha suurt hulka inimesi tihedalt koos lennujaama pääsemist ootamas.

"Ma arvan, et see on tohutult ebamugav, arvestades, et osa sellest ajast on ka täiesti lageda taeva all. Täna sadas tihedat vihma ja seal ootavad kõik - ka väikesed lapsed ja vanad inimesed. Suurem osa inimesi on lihtsalt parkimismajas üksteise seljas kohvrite ja asjadega," rääkis vahetult enne Delfi telefonikõnet lennukisse jõudnud Paet.

Paeti hinnangul ei paista praeguses olukorras erilist turvalisuse tõusu. "Esimese politseinikuga kohtutakse siis, kui on esimene kontroll neljast, aga tänahommikuse seisuga oli umbes paar tuhat inimest õues ja parkimismajas koos. Ma ikka väga loodan, et võimalikult ruttu see olukord muutub. Ma ei kujuta ette, et see saaks sellisel kujul kaua kesta."

Enne karmistatud turvameetmeid pääsesid inimesed lennujaama sisse ja olid suurema ala peal laiali jaotunud. "See oli väga suur ala, sellist tohutut massi üksteise kõrval kõigi nende kohvrite ja kottidega, millest keegi ei tea, kelle kott või mis asi on, ikkagi varem ei olnud. Täna on see olemas," tõdes Paet.

Belgia meedia sellel teemal kuigipalju kirjutanud ei ole ning Paeti arvates võetakse seda justkui paratamatusena. "Ma ei saa päris täpselt aru, kuidas see on paratamatus. Väita, et see nüüd turvalisem on, ma ei tea. Olen seda mõned korrad läbi teinud. Mulle ei jää küll seda muljet, et sadu või tuhandeid inimesi puntras koos enne igasuguseid kontrolle oleks kuidagi turvalisem," leidis Paet.

ÜLESKUTSE! Eestlased Brüsselis, ootame teie kirjeldusi Brüsseli lennujaamas, selle ümbruses või mujal avalikes kohtades valitseva olukorra ja turvameetmete kohta. Fotosid ja kommentaare ootame meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või selle loo kommentaariumisse.