Büroohoones on statistikaameti käsutuses 4874 ruutmeetrit pinda, mille ülalpidamiskulud (üür koos kõrvalkuludega (küte, elekter, vesi, heakord)) on aastas kokku 0,9 miljonit eurot.

Majas on 342 töökohta. Töötaja kohta on 8,5 ruutmeetrit tööpinda ning 14,3 ruutmeetrit rendipinda. I korrusel on avalik teabekeskus ja teadlaste töökohad.

„Inimeste töö tootlikkus sõltub teadmistest, motivatsioonist ja töökeskkonna tingimustest. Oleme oluliselt parandanud oma inimeste töökeskkonda, samuti oleme saanud tehnoloogiliselt säästliku lahendusega maja, millele on energiasäästlikud aknad ja seinad, soojustagastusega ventilatsioon ning intelligentne valguse juhtimine,“ rääkis maja avamisel statistikaameti peadirektor Andres Oopkaup.

Viimased 11 aastat on statistikaamet tegutsenud üüripinnal. 2011. aastal võitis Riigi Kinnisvara ASi korraldatud üüripinna konkursi konsortsium Kaamos Kinnisvara OÜ, Vindor Holding OÜ ja Kaamos Ehitus OÜ. Vindor Holding OÜ pakkus Statistikaameti majaks erinevate kriteeriumide alusel parima lahenduse uue hoone näol.

Statistikaamet üürib Tatari 51 ruume kümneks aastaks. Hoone on projekteerinud Nord Projekt AS ja ehitas Kaamos Ehitus OÜ.