"Ma meelega ei läinud pühapäeval üle piiri, sest teadsin, et siis tulevad järjekorrad," märkis Mark, et iroonilisel kombel ei õnnestunud nüüd ka tööpäeva õhtul üle piiri minnes pikka järjekorda vältida.

Mees märkis, et jättis naise ja oma väikese lapse autosse ja jalutas selguse saamiseks piiripunktini. Nõnda mõõtis ta ühtlasi ära autode järjekorra, mis oli tema sõnul kindlasti vähemalt kilomeetri pikkune. Piirivalvurid selgitasid mehele, et nendest tekkinud olukord ei sõltu - serverid on Moskvas maas.

Kahe tunni jooksul ei liikunud autode rivi sugugi. Mark oli valmis juba ka Pihkvasse sõitma, et sealtkaudu üle piiri saada. "Minul pole mingi probleem autosse istuda, aga mul on ka väike laps kaasas," selgitas Mark, miks pikas järjekorras ootamine on keeruline. Õnneks paistis poole üheksa ajal, et järjekord hakkas liikuma ja suunda Pihkva poole pole vaja võtta.

Mark, kes koos perega umbes korra kuus üle piiri sõidab, märkis, et sellist tehnilise probleemi tõttu tekkinud ummikut ei tule ette sageli, kuid piirivalvurite sõnadele viidates lisas ta, et vahel siiski.

PPA pressiesindaja ütles Delfile, et seisaku piiripunktis põhjustas serveririke Vene poolel, mistõttu Ivangorodi piiripunkti töö oli häiritud.