“Leppisime kollegiga, Leedu peaministri Andrius Kubiliusega kokku, et kui tema kehastub Hollandi fänniks, siis mina poliitilise korrektsuse huvides tasakaalustan teda ja olen Hispaania fänn,” selgitas Ansip Delfile. “Istusime kõrvuti ja  Andrius Kubiliust tasakaalustas teisel pool tema abikaasa Rasa, kes kehastus ka siis Hispaania fänniks.” Finaalmängu vaadati koos ühes Vilniuse kohviku väliterrassil.

“Mul väga tugevaid emotsioone ei olnud, aga kuna esimesed kümme minutit oli Hispaania väga selgelt Hollandist üle, siis hakaksin ise ka uskuma, et olen Hispaania fänn,” naeris peaminister, täpsustades siiski, et poliitilise korrektsuse huvides olgu öeldud, et mõlemad meeskonnad olid sümpaatsed.

“See vuvuzela puhumine, see oli lihtsalt hasart, et kas tuleb kõva hääl välja,” kommenteeris peaminister pasuna puhumist. Kas tuli siis kõva hääl välja? “Ütleme nii, et nagu iga asjaga, harjutamine teeb meistriks. Päris meister ma veel ei ole, aga võin juba teisi õpetama hakata. Tõsi, see vuvuzela oli küll Hollandi värvides, aga ma puhusin seda Hispaania kasuks. Lõbus oli,” jäi Ansip jalgpalli finaali vaatamisega rahule.