Eesti õhuväe staabiülem kolonelleitnant Toomas Susi sõnul on saabunud lennukite peaülesanne toetada õppusel Kevadtorm osalevate maaväe üksuste tegevust. "Lennuüksus ja maaväe üksused integreeritakse õppuse käigus üheks mobiilseks suure tulejõuga ühendüksuseks," ütles kolonelleitnant Susi.

Poola lennukeid võib õppuse käigus näha ka Tapa ümbruskonnas madallende tegemas. Seal harjutatakse maapealse õhutõrjeraketiüksuse ründamist.

Lisaks Poola ründelennukitele osalevad Kevadtormil eile Ämari lennubaasi saabunud Ameerika Ühendriikide kopterid AH-64 Apache ja UH-60 Black Hawk. Õppuse õhutegevuses osalevad ka Eesti õhuväe reaktiivõppelennukid L-39 ja helikopterid R44 ning Ämaris baseeruva Hispaania õhuväe
õhuturbeüksuse hävitajad F-18 Hornet. Võimaluse korral löövad õppusel kaasa ka Leedus Šiauliai lennubaasis baseeruva Poola õhuturbeüksuse hävitajad F-16.

Poola õhuväe Su-22 on ülehelikiirusel lendav moderniseeritud nõukogude päritolu ründelennuk, mis on mõeldud peamiselt maapealsete sihtmärkide ründamiseks. Lennuki relvastusse kuulub kaks 30mm-kaliibrilist kiirlaskekahurit ning mitmesugused õhk-maa tüüpi raketid ja pommid.
Enesekaitseks kasutab Su-22 õhk-õhk-tüüpi rakette.