Päästeameti lõuna valmisoleku büroo peaspetsialist Tiit Piiskoppel sõnab, et kui päästjad puidutööstusesse kohale jõudsid, põles olmehoone suure leegiga. "Probleem oli, et olmehoone oli tööstushoonega kokku ehitatud," lisab ta.

Inimesi hoones sees polnud, kuid oht, et tuli levib edasi, oli suur. Piiskoppel ütleb, et anti kolmanda astme väljakutse ehk ohuhinnang oli situatsioonile kõrge. Kohal olid päästeautod Tartust, Tõrvast, Rõngust, Pukalt, Otepäält. Samuti oli igaks juhuks kohal kaks kiirabiautot.

Jumeki esindaja vastab täna hommikul kiiruga telefonile ja ütleb keset sündmuskohta, et kõik on korras. "Kuivatite peamine osa läks põlema," sõnab ta. Muu tööstus ohus pole, õnnetus oli õnnelik.

Päästjatel kulus aga pikka aega, et olmehoone kontrolli alla saada. Kui hoone sai väljast kustutatud, tehti suitsusukeldumine ja asuti seest välja tuld tõrjuma. Tartust kutsuti veel lisaks redelauto. Tulekahju saadi kontrolli alla tund enne südaööd ja elimineeriti lõplikult alles täna varahommikul kell pool kaks.