Ojulandi sõnul tundis McCain huvi informatsiooni vastu, mis puudutab Venemaa mõjuvõimu laiendamise katseid endise NSVL alal, NSVL lagunemise tulemusel tekkinud riikides ja Balti riikides.

"Selgitasin talle, et majanduslik koostöö, mis austab naaberriikide suvreräänsust, on igati tervitatav," rääkis Ojuland Delfile. "Katsed taastada NSVL mistahes vormis on tupiktee. Mõjusfääride jagamise poliitikal ei tohiks olla kohta kaasaegses maailmas."  

"Arutasime ka "Magnitsky nimekirjaga" seonduvat," postitas Ojuland oma Facebooki kontole.

"Kuna olen Europarlamendi Magnitsky raportöör, siis loomulikt pühendasime aega, et analüüsida olukorda Magnitski eelnõu ümber, mille USA senat heaks kiitis," ütles Ojuland.

Ojuland ütles Delfile, et kõne all oli lai ring rahvusvahelisi probleeme, eelkõige peatuti olukorral Süürias.

"Olime McCainiga ühel meelel, et Jackson-Vanicki parandus on moraalselt vananenud, kuid samas tema äramuutmine, ilma Magnitsky eelnõuta, arvestades ka Venemaa astumist WTOsse , oleks võrdne indulgentsiga kõikidele Venemaa korruptsionääridele," rääkis Ojuland.

Ojulandi sõnul selgitas McCain põhjalikult eelnõu detaile, et juhul kui kõik see läbi läheb, siis puudutab see ka pangaarvete külmutamist USA partneriikide pankades Euroopa Liidus.

Senaator John McCain oli vabariiklaste presidendikandidaat 2008. aastal.

Sergei Magnitsky suri 2009. aasta 16. novembril Moskva Butõrka vanglas pärast 11-kuulist kohtuotsuseta kinnipidamist, mille vältel ei osutatud talle piisavat meditsiinilist abi.