Kaitseväe ühendstaabi ees peetud rivistusel osalesid ka Läti president Raimonds Vejonis, kaitseminister Raimonds Bergmanis ja ametist lahkuv kaitseväe juhataja kindralleitnant Raimonds Graube.

Graube on teeninud Läti kaitseväe juhatajana aastatel 1999 kuni 2003, 2010 kuni 2014 ja nimetati taas neljaks aastaks sellele ametikohale aasta varem.
Kalnins teenib Läti kaitseväes aastast 1997, enne kaitseväe juhatajaks nimetamist oli ta Läti kaitseväe ühendstaabi ülem. Lisaks Eesti kaitseväe juhatajale osalesid tseremoonial Leedu kaitseväe juht kindralleitnant Jonas Vytautas Zukas, Michigani rahvuskaardi ülem kindralmajor Gregory Vadnais, suursaadikud ning teised riigitegelased.

Balti riikide kaitseväed teevad tihedat koostööd. Ühise õhuseiresüsteemi BALTNET raames mehitatakse koos Balti õhuruumi juhtimiskeskust Leedus Karmelavas. Eesti juhitud pataljoniga BALTBAT on osaletud NATO reageerimisjõududes. Tartus paiknev Balti Kaitsekolledž BALTDEFCOL on Balti riikide ühine sõjalise kõrghariduse kolmanda astme staabikolledž, mis koolitab vanemstaabiohvitsere.