Delfi lugeja saatis pildi, kus on näha, kuidas Lasnamäel Smuuli tee ääres ei pääsenud kiirabiauto abivajajateni. "Kuna lumi on ära lükkamata, läks kiirabibrigaad sinna jala," kirjeldas lugeja.

„Mitte keegi ei jää abita,“ kinnitas Tallinna kiirabi operatiivkorraldaja Lea Piller Delfile. Tema sõnul ei ole tänase päeva seisuga tulnud infot, et kiirabibrigaadid patsiendile mahaasadanud lume tõttu ligi ei pääseks.

„Hommikul tehti koristustööd ära ja brigaadid ei ole kurtnud, et nad ligi ei pääseks,“ rääkis Piller. Ta meenutas, et eile ja üleeile oli küll juhuseid, kus kiirabibrigaad patsiendi juurde labidaga teed kaevas.

Kiirabiauto varustusse labidas küll ei kuulu, aga ühe patsiendi juurde kaevati tee lahti perenaise labidaga, sest väljakutse ei lubanud oodata.

Tallinna kiirabis töötab ka välijuht, kes organiseerib päästeameti ja kiiravi koostööd ning käib ka vajadusel ise oma tugevama autoga lumme kinni jäänud kiirabiautosid välja tõmbamas.

„Ekstreemseid olukordi on olnud,“ tunnista Piller. Ta tõi näiteks 10. detsembri, kui lumme jäi kinni neli brigaadi ja 4. detsembri, mil kinni jäi üks brigaad.

„Autojuht peab vaatama, kuidas ta sõidab,“ nentis Piller, kelle sõnul patsient võiks anda soovitusi, kust kaudu paremini ligi pääseb, sest kõrvaltänavad ja sisekvartalid on siiski küllalt lumised. Vajadusel jätab brigaad auto maha ja läheb patsiendi juurde jalgsi.

Tallinna kiirabi saab nädalahetuse päevadel keskmiselt 200 väljakutset. Eile näiteks oli 180 väljakutset, mis jagunevad 14 brigaadi vahel. Lisaks töötab tallinnas kolm G4S kiirabibrigaadi ja lastehaigla reanimobiil.