Triigi sadamas valmivas Triigi Filharmoonias tõdeti ühiselt, et mida rahutum on maailm, seda olulisemaks muutub kultuur, sest see tasakaalustab ja pakub häid emotsioone, vahendas kultuuriministeeriumi pressiteenistus.

"Kiirete muutuste ajal peame endale aru andma, et inimeste vajadus kultuurist osa saada suureneb. See eeldab, et nii riigi kui ka omavalitsuste tasandil ei tohi kultuuri arvelt kokku hoida," ütles kultuuriminister Indrek Saar.

Saar viitas seejuures ka riigireformile. “Praegused otsused mõjutavad kõige otsesemalt seda, millises riigis me aastate pärast elame. Kultuuriministeerium on teinud ettepaneku täiendada kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, nii et omavalitsusüksuse ülesanne oleks lisaks ka kohaliku kultuuri- ja spordielu korraldamine. Haldusreform peab tagama selleks omavalitsustele piisavad ressursid,“ lisas minister.

Kultuuriministrite kohtumine Saaremaa ooperipäevade on noor traditsioon ja see toimub ajal üle aasta. Tänavune kohtumine oli ministritele teine. Varasematest kultuuriministritest olid sel korral kohal Urve Tiidus, Rein Lang, Laine Randjärv, Raivo Palmaru, Urmas Paet, Margus Allikmaa, Signe Kivi, Märt Kubo ja Paul-Eerik Rummo.