Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses kinnitasid suursaadik Mõttus ja president Rouhani Eesti ja Iraani häid suhteid. President Rouhani tõi välja, et Iraan oli üks esimesi riike, mis tunnustas Eesti iseseisvust. Suursaadik Mõttus avaldas heameelt võimaluse üle olla Eesti esimene suursaadik Iraanis.

Suursaadik märkis, et koostöö arendamise seisukohalt on perspektiivikad infotehnoloogia ja e-teenuste valdkond. „Esimesed kontaktid Eesti ja Iraani ettevõtete vahel on loodud ning teave meie e-teenustest, sealhulgas ka e-residentsusest, on jõudnud Iraani ühiskonnani,“ sõnas Mõttus. Iraani kodanike seas on 217 Eesti e-residenti. Pooled nõustusid, et majandussektoris on palju kasutamata võimalusi.
Kohtumisel räägiti ka turismisuhete arendamisest. Suursaadik Mõttuse sõnul on valdkonna arendamine kahe riigi ühiseks sooviks. „Pärsia kultuuripärandi tutvustamine eestlastele võiks turismiettevõtjatele pakkuda väga huvitavaid võimalusi,“ lisas ta. Samuti kinnitasid pooled positiivseid arenguid hariduse ja teaduse vallas.

Suursaadik ja president rääkisid ka Iraani tuumaleppest. „Eesti peab tuumalepet oluliseks. Euroopa Liiduna olema valmis astuma samme, mis on realistlikud ja võimaldaksid leppe jätkumist,“ sõnas Mõttus. Suursaadik avaldas lootust, et Iraan jätkab leppest kinnipidamist.

Lisaks tutvustas suursaadik president Rouhanile Eesti kandidatuuri ÜRO julgeolekunõukogu mitte-alalise liikme kohale aastatel 2020-21.

Marin Mõttus lõpetas Tartu Ülikooli eesti keele ja kirjanduse eriala ning 2000. aastal omandas rahvusvaheliste suhete magistrikraadi Madridi Diplomaatide Koolis ja Complutense Ülikoolis. Välisministeeriumis töötab Mõttus alates 1997. aastast. Alates 2010. aasta oktoobrist oli Mõttus Eesti suursaadik Portugalis, pärast seda asus ta tööle välisministeeriumi poliitikaosakonna Aasia, Aafrika, Austraalia ja Ladina-Ameerika büroo direktorina. Alates 2016. aasta juunist on Mõttus suursaadik Türgis, Liibanonis ja Aserbaidžaanis.