Kaitseväe pressiesindaja leitnant Kristel Maasikmets lisas Delfile, et Eesti erioperatsioonide väejuhatus teeb aktiivselt koostööd erinevate riikide eriüksustega, näiteks Ameerika Ühendriikide, Balti riikide, Poola, Saksamaa, Gruusia, Taani ja Soome eriüksustega.

USA sõjaväe Aafrika-suunaline veebileht kirjutab, et õppus Flintlock ("Ränilukk") sai alguse 8. veebruaril ning tegemist on alates 2005. aastast aset leidnud iga-aastase õppusega. Peamiselt osalesid õppusel erinevate riikide eriüksused ning tegevusega sooviti panustada julgeolekusuhete tugevdamisele, ühiste väärtuste promomisele ning majandussuhete tugevdamisesse panustamisele.

Senegali armee staabiülem, brigaadikindral Amadou Kane`i sõnul osales õppustel 1700 sõdurit 33 Aafrika, Põhja-Ameerika ja Euroopa riikidest.

Kane ütles enne õppusi, et see leiab aset väga olulisel ajaloohetkel.

"Nüüd, isegi rohkem kui minevikus, on terrorismi tõus muutunud suureks mureks meie riikides. See mõistmise ja väljakutsete hetk on samuti koht tegemaks ainsa ja unikaalse otsuse tulevikuks ning seista koos vägivaldsete ekstremistide tegude vastu," rääkis Kane.

Flintlock toimus Senegalis kolmandat korda.

Erioperatsioonide väejuhatusel (inglise keeles ESTSOF) on märgiline osa Eesti iseseisvas kaitsevõimes. Erioperatsioonide väejuhatuse peamine ülesanne Eesti riigikaitses on arendada mittekonventsionaalse sõjapidamise võimet. Lisaks kuuluvad üksuse ülesannete hulka eriluure- ja seire, sõjaline toetus ning otsene rünnak.

Üksuse liikmed ja selle detailne tegevus on aga rangelt salastatud. Teada on vaid, et erioperatsioonide väejuhatuse ülem on alates 2012. aasta lõpust kolonel Riho Ühtegi.