„Plaanime oma Euroopa Liidu eesistumise ajal pöörata tähelepanu kaitsekoostöö ressursiküsimustele, Euroopa riigid peavad kaitsesse rohkem panustama,“ ütles kaitseminister Margus Tsahkna. „Eesti seisab Euroopa ühtsuse eest, sellele aitavad kindlasti kaasa ka meie eesistumise ajal korraldatavad ja otsustajatele suunatud küberkaitse valdkonna harjutused.“

Eesti kaitseminister Margus Tsahkna, Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis ja Leedu värske kaitseminister Raimundas Karoblis arutasid Euroopa Liidu ja NATO teemade kõrval nii regionaalse julgeoleku kui ka riikide kolmepoolsete kaitsekoostöö projektide jätkamise üle. Läti kaitseminister andis ülevaate eesmärkidest 2017. aastaks, kui Läti on Balti kaitsealase koostöö juhtriik.

Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrid allkirjastasid pärast kohtumist ühiskommünikee.

Eesti on 2016. aastal Balti kaitsekoostöö juhtriik, antud formaadis kohtuvad kaitseministrid regulaarselt kaks korda aastas.

Balti riike seovad omavahel lisaks ühisele arusaamale piirkonna julgeolekust ka kaitsealased ühisprojektid, nagu Balti Kaitsekolledž Tartus, õhuseireradarite võrgustik Baltnet, ühine jalaväepataljon BaltBat ning teised koostööprojektid.