"Oleme seda päeva päris pikalt oodanud ja ette valmistanud, kuid nüüd peaks kõik olema valmis selleks, et kolmkümmend aastat põhjalikult puhastamata tiigil tööd algavadki. Kõigepealt rajab ettevõtja tiigi kõrvale setteplatsid, kuhu saab tõsta nõrguma põhjamuda. Ühtlasi tuleb vajadusel kaitsta ümbritsevad puud ja piirata töömaa, millega täna ka algust tehti. Esialgu ei ole ette näha pargiala ja -teede ulatuslikumat sulgemist, aga kui see vajalikuks osutub, siis anname kindlasti teada," selgitas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna valitsus kuulutas selle aasta algul välja riigihanke Snelli tiigi põhjalikuks puhastamiseks kuivmeetodil, kuid pakutud kõrgete hindade tõttu tuli hange kuulutada ebaõnnestunuks. Sügisel läbiviidud teisel hankel ei seatud tingimuseks tiigi tühjaks pumpamist. Võitjaks osutunud aktsiaseltsi Terrat pakkumine hinnaga 182 460 eurot tunnistati parimaks. Järgmised kaks pakkumist tehti suurusjärgu võrra kõrgemale hinnale.

Tiik tuleb puhastada vastavalt eelprojektile ning keskkonna- ja muinsuskaitse nõudeid järgides. Pärast puhastustöö lõppu peab ettevõte kevadel korrastama tiigi ümbruse ja pargiala.