"Varasemalt on puudunud võimalus anda reservohvitseridele meresõjalist väljaõpet. Esmakordselt on ellu kutsutud kursus, mis valmistab süsteemselt ette ohvitsere mereväe reservstruktuuri," ütles mereväe laevastiku ülem kaptenleitnant Peeter Ivask.

Alanud kursusel osaleb ligi 20 tsiviilsektoris kõrghariduse omandanud tegevväelast ning kaitseliitlastest reservväelast, kes on rahu- või sõjaaja ametialastelt ülesannetelt seotud mereväe struktuuriga.

Mereväe spetsialist-ohvitseri kursus koosneb viiest moodulist, millest kolm viiakse läbi internetikeskkonnas ning ülejäänud statsionaarses õppes. Õpingutel käsitletakse riigikaitset ja lahingutegevust, meresõja aluseid, mereväeside algõpet, laevaehitust ning administreerimist mereväes. Kursus kulmineerub 15-päevase merepraktikaga, kus osaletakse erinevate laevasektsioonide tööprotsessis. Õppetsükkel kestab ühe aasta.

Miinisadama linnakus paiknev laevastiku mereväekool tegeleb uurimus- ja arendustööga, koordineerib õppetegevust mereväes ning nõustab mereväelist väljaõpet ja õppetegevust kaitseväes.