„Kaugkütteseaduse järgi on konkurentsiameti pädevuses tutvumine vajalike dokumentide, muu teabe ja asjaoludega ning teha väljavõtteid, ärakirju ja koopiaid. Kaugküte on Eestis reguleeritud ärivaldkond ning Fortum Termestil on konkurentsiametiga pidev regulaarne koostöö, mistõttu me ei näe äsjalõppenud kontrollis midagi ebatavalist, teatas pressiesindaja.

Ettevõtte esindajate visiidid konkurentsiametisse ja vastupidi toimuvad mõlema osapoole initsiatiivil. Möödunud nädalal tutvusid ameti töötajad meie kutsel Pärnusse rajatava moodsa ja efektiivse koostootmisjaamaga.

Ettevõttel on kõik kaugküttehinnad kooskõlastatud ja need on avaldatud konkurentsiameti koduleheküljel. Fortum Termest pakub oma klientidele väga konkurentsivõimelisi hindu, näiteks Pärnus soojahind on üks vabariigi madalamaid, ilma käibemaksuta alla 650 kr/MWh,“ kommenteeris Fortum Termesti juhatuse esimees Margo Külaots Konkurentsiameti kontrolli.

Äripäevale antud kommentaaris kinnitas konkurentsiameti peadirektor Märt Ots, et konkurentsiameti külaskäik oli tavapärane. "Minu teada küll käisid inimesed seal. See oli lihtsalt tavaline andmete kontrollimine hinna kooskõlastamise käigus, mitte midagi erakorralist," rääkis Ots Äripäevale.

Fortum Termest kuulub kontserni Fortum Oyj, mis on üks Põhjamaade juhtivaid energeetikaettevõtteid. Fortum Termest toodab ja müüb soojust rohkem kui 120 katlamajas üle kogu Eesti: Tallinnas, Pärnus, Vändras, Rakveres, Püssis, Paides, Põltsamaal, Viljandis, Tartus ja mujal. Ettevõte on võtnud suuna kohalike kütuste kasutuse suurendamisele ja ehitab Pärnusse Eesti moodsaimat soojuse ja elektri koostootmisjaama. Ettevõte arendab ka maagaasivõrke ning müüb gaasi kolmeteistkümnes Eesti piirkonnas.