Artikkel pealkirjaga "Putin's Damascus Steal" puudutas hoopis Venemaa strateegiat Süürias. Üheks Venemaa motiiviks Süürias sekkumisel nimetas Adamsky soovi müüa piirkonna riikidele relvasid.

"See kõik võib tulla ootamatu pöördega. Ukraina lahinguväljal rakendas Venemaa kesk- ja pikamaa ballistilisi ja suurtükiväevõimeid, mida ühendati kõrgtehnoloogilise elektroonilise sõjaga. Venemaa kasutas võimsaid segajaid droonide allatoomiseks ja juhtimis- ja kontrollsüsteemide side ning täppisrelvade häirimiseks. Ta takistas ka NATO õppuseid Balti riikides. Kui siia lisada arenenud õhutõrjetehnoloogiad, mida Venemaa juba müüb, saab Moskva ostjatele pakkuda lahingus tõestatud unikaalset sisenemist takistavat, piirkonda keelavat varustust," kirjutas Adamsky. Milles täpselt NATO õppuste takistamine seisnes, artikkel ei täpsusta.

Termini "sisenemist takistava piirkonda keelava" (ingl. keeles anti-access area-denial) all mõeldakse tänapäeval kõikvõimalikke relvasüsteeme ja muid abivahendeid, mille abil takistada vaenulikul riigil vägede liigutamist piirkonda, mida vastavate vahendite abil kaitstakse.

Balti riikide puhul on ka varem ajakirjandusest läbi käinud info, et NATO õppuste ajal saadab Venemaa Läänemerele oma elektroonilise luure lennukeid. Näiteks 15. septembril 2009 lendas Vene elektroonilise luure lennuk A-50 Läänemerel ajal, kui Eestis toimusid NATO õppused õhujõudude ja maavägede koostöö harjutamiseks.