„Keskerakond on tõesti seisnud selle eest, et Eesti masksusüsteem peaks muutuma selliseks, mida toetab ka Euroopa, see on astmeline tulumaks,“ sõnas erakonda esindav Jüri Ratas.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar tõi jällegi välja, et muu Euroopa on astmelisest tulumaskust hoopis loobumas. „Pidevalt kasvab nende riikide arv, kes on loobumas astmelisest tulumaksust,“ sõnas ta.

„Me peame ju kusagilt selle raha saama, mida me kulutame haridusele või peredele,“ rääkis Laar. „See raha saab tulla majanduskasvust.“

„Ma olen vastu seisukohale, et majanduskasv on eesmärk,“ sõnas sotsiaaldemokraat Urve Palo, kelle sõnul majanduskasv on vaid vahend.

Palo sõnul on sotsiaaldemokraatide eesmärk riigi ja rahva heaolu. Ta märkis, et peretoetus on kuus aastat olnud 300 krooni lapse kohta, mis on 0,7 protsenti SKP-st.

Palo tõi eeskujuks Rootsi ja pakkus, et sotiaaldemokraatide maksupakett näeb ette progresseeruvat tulumaksu, kus esimeseks astmeks on 1000 eurot ehk umbes 15 600 krooni. Palo arvutuste järgi saab riik täiendavalt umbes 1,1 miljardit krooni, mis võimaldaks tõsta lastetoetuse 300 krooni asemel 1000 kroonile.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles end olevat lugenud Keskerakonna maksuprogrammi ja nentis, et kriisiolukorrast väljuvale majandusele ei ole see kindlasti kingitus.