Jäljed kahe auto traagilise laupkokkupõrke kohal viitasid politsei hinnangul rehvide halvale seisundile, kaks naist teise ilma viinud kalluri omanikfirma juhi sõnul aga olnud sellel all igati korralikud rehvid, kirjutab Õhtuleht.

Sõiduk kuulus osaühingule Näpi Veok, mille esindaja Marek Tamekant ütleb, et rehvilõhkemisi on nende autodel ette tulnud küll, kuid esirehvid peavad ikka vastu. "Rehvid olid väga heas seisukorras, taga täitsa uued ja ees 50% jääki. See on minu jaoks suur mõistatus, kuidas saab esirehv tühja auto puhul niimoodi lõhkeda – tehasekummid, ei olnud mingid protekteeritud rehvid," arutleb Tamekant ja lisab, et viimati oli kallur Narva lähedal õlitehase ehitusel.

Ka Delfi kirjutas samast juhtumist, ning siis oli Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste sunnitud tõdema, et Ida-Virumaal on sõidukijuhid oma talverehvide osas üsna hooletud olnud.

"Tulemused näitasid, et igal 22. sõidukil Jõhvis ja iga 24. sõidukil Narvas olid nõuetele mittevastavad talverehvid. Antud liiklusõnnetuse peamiseks põhjuseks oli küll veokil purunenud esirehv ning sõiduki rehvide nõuetelevastavuse selgitab menetlus, teeb siiski ärevaks mõte kui palju on meie liikluspildis neid juhte, kelle sõidukitel ei vasta talverehvid nõuetele,“ tõdes Tammiste.