"Siin ei tohiks olla midagi üllatavat," ütles Postimehele Emori analüütik Tõnis Saarts. "Eesti firmades töötavad juhid kuuluvad jõukamatesse elanikkonna kihtidesse ja kõik varasemad uuringud on näidanud, et jõukamad eestimaalased kipuvad eelistama just Reformierakonda ja ka Isamaaliitu."

Emor küsitles 709 Eesti firmades töötavat keskastme- ja tippjuhti, kelle käest küsiti:" Kui toimuksid Riigikogu valimised ja sinna kandideeriksid toodud erakonnad, siis kelle poolt te hääletaksite?"

25 protsenti küsitletud tippjuhtidest vastas, et hääletaks valimistel Reformierakonna poolt (kogu valimisealisest kodanikkonnast 14 protsenti). Keskerakonda toetaks 10 protsenti tippjuhtidest (21 protsenti kõikidest valijatest), Isamaaliitu 11 protsenti juhtidest (kuus protsenti kõikidest valijatest). Erakonda VE- Res Publica toetaks kaheksa protsenti juhtidest (neli protsenti kõikidest valijatest). Oma eelistust ei osanud öelda või ei hääletaks ühegi erakonna poolt 38 protsenti juhtidest (34 protsenti kogu valijaskonnast).

Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni (ESEA) tegevdirektor Jaak Saarniit ütles, et parempoolsete ideede suurem populaarsus firmades töötavate juhtide seas on täiesti loogiline. "See tuleneb eelkõige programmilistest vaadetest," ütles ta. Tema sõnul suhtuvad firmajuhid poliitikas sümpaatiaga liberaalsesse majanduskeskkonda, vabasse turumajandusse ja maksukoormuse hoidmisse mõistlikult madalal tasemel.

Saartsi sõnul on küsitlustulemuste põhjal võimalik ka ligikaudu ennustada, millised erakonnad võivad kohalike valimiste eel arvestada heldemate annetustega erafirmadelt. "Kõige heldemalt võiks erasektorilt toetust saada Reformierakond ja ka Isamaaliit ning Keskerakond," ütles ta.