"Lisa annab ka kulude arvestuslik ümberhindamine," selgitas rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.

Riigikogu rahanduskomisjon vaatas oma tänasel istungil läbi valitsuse algatatud 2014. aasta riigieelarve seaduse eelnõule laekunud muudatusettepanekud. Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonilt, Eesti Keskerakonna fraktsioonilt, kultuurikomisjonilt ja rahanduskomisjonilt laekus kokku 11 muudatusettepanekut.

Komisjon arvestas sisuliselt kultuurikomisjoni ettepanekut ning osaliselt Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni kahte muudatusettepanekut.

Ülejäänud ettepanekud jäid komisjoni toetuseta. Ettepanekute mittearvestamise üks põhjus oli see, et rahanduskomisjoni enamus ei toetanud üksikisiku järsku maksukoormuse tõusu, millega nähti ette astmelist tulumaksu tõusu 26%-le. "Muudatuste katteallikatena pakutud maksutõusudega ei saa nõustuda, sest tuleva aasta riigieelarve koostamisel ei ole kavas maksukoormust tõsta, pigem vähendada," ütles Sester.

Rahanduskomisjon otsustas saata järgmise aasta riigieelarve eelnõu täiskogusse kolmandale lugemisele 11. detsembril ja panna see lõpphääletusele.

Selgunud ka katuserahad

"Rahanduskomisjon toetas ministeeriumitega koostöös valminud ja komisjonile laekunud kirjade alusel koostatud ettepanekut, mis on suunatud eelkõige regionaalsete investeeringute suurendamiseks ning sihtotstarbelisteks toetusteks kolmanda sektori ja kodanikuühiskonna erinevate projektidele," märkis Sester. See tähendab, et komisjon kinnitas tänavused katuserahad.

Nendest eraldatakse muuhulgas toetus Eesti Olümpiakomiteele, rahvusringhäälingule, Tallinna Tehnikaülikoolile, Eesti Kunstiakadeemiale, Priitahtlikule Päästeliidule, Eesti Hooldajate liidule, Eesti Pensionäride Ühenduste Liidule ja Eesti Koostöö Kogule.