Olukorra muudab kurbnaljakaks seik, et arendaja pakkus ametnikele välja astangu looduslikuks jätmise võimaluse, kuid seda varianti ei toetatud, ütles linnisvarafirmade liidu juhatuse liige ja Merirahu elamurajooni arendaja Aivar Aigro.

“Meie arendajana oleksime loodusliku astangu säilimise korral säästnud hulga raha,” lisas Aigro. “Kaldakindlustustööd ei olnud kuidagi seotud meie sooviga kasumit maksimeerida, pigem vastupidi — tööd suurendasid toote omahinda.”

Kinnisvarafirmade Liit teatas reedel, et taunib AS Hestlingeri süüdistamist Kakumäe pankranniku lõhkumises, kuna arendajal on teostatud töödeks olemas kõik vajalikud load ja kooskõlastused

“Kinnisvaraarendajad lähtuvad oma igapäevast tööd tehes seadustest ja normatiivaktidest. Praeguses olukorras nõutakse arendajalt asju, mis ei ole äritegevusega kooskõlas ja millele mõtlemine ei ole mitte arendaja, vaid riigi ülesanne. Selleks seadused ja load ongi, et neid täita ja järgida,” teatas liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel BNS-ile.

Rüütli sõnul on kinnisvarafirmade liidu liikmed murelikud seetõttu, et tegemist ei ole mitte niivõrd ühe firma probleemiga, vaid analoogselt võidakse käituda ka teiste arendusprojektidega.

“Milleks siis kooskõlastusi ja lubasid taotleda, kui nende olemasolu ei oma mingit tähtsust?” rääkis Rüütel. “Poliitiline kemplemine ei tohi kahjustada firmade ärihuve, kui nad on käitunud seadust ja kehtivat korda jälgides.”

Merirahu elamurajooni arendades teostas AS Hestlinger 1,5 kilomeetri ulatuses kaldakindlustustöid, milleks olid olemas kõik vajalikud load ja kooskõlastused, ütles Rüütel.