“Eesti majandus on praeguseks jõudnud suhteliselt viletsasse seisu ja on selge, et seda tuleb ümber struktureerida tellisepõhisest ajudepõhiseks, ja seda on servast hakatud ka tegema,” vahendavad
Aadamsoo sõnu ETV saates “Terevisioon”.

“Kas poleks mõistlik ühendada jõud nii riigi kui loomemajanduse seisukohast üheks suureks raamprogrammiks, olgu see siis nimetatud Loov-Eestiks või siis inglise keeles Creative Estonia, ja anda sellele sektorile üks jõuline impulss, mis lõppkokkuvõttes oleks tuntav kogu meie ühiskonnas nii majanduslikult, kultuuriliselt kui ka sotsiaalselt?” küsis Aadamsoo.

Raag rääkis, et igal aastal läheb filmivaldkonnast hinnanguliselt umbes kümme miljonit krooni maksumaksja raha välismaale, kuna Eestis ei ole võimalik saada mitmeid teenuseid: puuduvad filmilaboratoorium, helistuudiod, üldse stuudiod.

Samal ajal jätame aga Eestis potentsiaalsed töökohad loomata. Bulgaarlased, rumeenlased, ungarlased ja tšehhid on aga viimase kümne aasta jooksul filmiteenuseid osutades igal aastal sadu miljoneid dollareid riiki juurde toonud, seletas ta.

Aadamsoo sõnul annab loomemajandus praegu Eestis tööd orienteeruvalt 20 000 inimesele ning umbes kolm protsenti sisemajanduse kogutoodangust.