Raagi sõnul on ekspeditsioonil osalenud ajakirjaniku Rabe valduses 28 tundi filmimaterjali, neist kahe tunni jagu huvitavamaid kaadreid on kokkuleppe kohaselt ETV esindajatel võimalik ise välja valida.

Rabe teatas algul, et film Estonia vraki uurimisest maksab 15.000 USA dollarit ehk ligikaudu 260.000 Eesti krooni. ETV juht Aare Urm kinnitas seepeale, et see on liiga kallis.

Raagi sõnul on väga oluline, et tegemist ei ole valmis filmiga, vaid nn. musta filmitud materjaliga, mida ETV-l tuleb endal monteerida.

Ta lisas, et materjali eetrisse jõudmine sõltub kindlasti tema uudisväärtusest ja kvaliteedist. "Kui tegemist on õhumulliga, pole midagi teha." Ilmselt näitab ETV Raagi sõnul sukeldumist järgmisel kolmapäeval saates "Pealtnägija".

Saksa teleajakirjanik Jutta Rabe teatas, et Estoniale sukeldumisest tehtud filmi on plaanis müüa eri riikide valitud telekanalitele.

"Garanteerime, et mitte keegi ei saa sukeldumise tulemustest teada enne neid, kes meilt filmi ostavad," ütles Jutta Rabe augusti keskel.

Ameerika Ühendriikide miljonär Gregg Bemis ja Rabe annavad reede õhtul Hamburgis sel nädalal lõppenud sukeldumisoperatsiooni teemal pressikonverentsi.

Bemis on väitnud end uskuvat, et 1994. aastal uppunud Estonia paremal küljel allpool veepiiri on plahvatuse tagajärjel tekkinud auk. Laevahukku uurinud rahvusvaheline uurimiskomisjon on seda võimalust eitanud.

Bemise tuukrid ei käinud Estonia vraki sisemuses, piirduti välise vaatlusega ja väidetavalt toodi üles ka tükike laevakerest, et anaüüsida võimalike plahvatuste jälgi.