„Me oleme segaduses,“ kirjutab Feministeerium oma Facebooki lehel. „Postimehe sõnul palusid nad Pakostalt avalikustamiseks konkursiesseed, ning Pakosta omakorda lubas seda oktoobris tööle asudes ka avalikkusega jagada. Samadel tingimustel lubati esseed Feministeeriumile. Eile kinnitas Pakosta meile, et Postimehes avaldatud artikkel ongi tema konkursiessee. Postimehe toimetus aga kinnitab, et Pakosta sõnul on tegemist "läbikirjutatud" ja "aktuaalsema" esseega, mis on "arusaadavamalt" lahti kirjutatud. Too esimene essee olnud mõeldud "kitsale spetsialistide ringile". See argument lonkab mitut jalga korraga, sest asja puänt ongi näha konkursile esitatud esseed ja võrrelda seda Käsperi ja Veske omadega. Fakt on see, et lubatud esseed pole Pakosta jätkuvalt avalikustanud,“ leiab portaal, et lubadus on täitmata.

Delfi küsimusele, kas avalikkus on siis konkursieesseed näinud või mitte, vastas NATO ümarlaual viibiv Pakosta SMS-i teel, et usub, et keegi ei valeta. "Postimehega oli juba suvest kokkulepe, et essee visioonina ilmub neil," kirjutas ta. "Postimehes ilmunu on SEE essee, millele on lihtsalt antud ajalehe arvamusloo vorm, sisu on sama."

Pakosta suurimad konkurendid voliniku ametikohale, Christian Veske ja Kari Käsper ei häbenenud oma esseesid avalikustamast kohe, kui võrdõigusvoliniku töökonkursi kohta küsimused üles kerkisid, ega pidanud vajalikuks oma tekste teise žanrisse ümber vormistada.