Siseministeeriumi ja FBI koostöös kuni neljapäevani kestval seminaril “Jälitustegevus võitluses organiseeritud kuritegevusega” esinevad ettekannetega vastava ala tippspetsialistid Euroopast ja USA-st, teatas BNS-ile siseministeeriumi pressiesindaja.

Ettekannete teemad on FBI, Scotland Yardi ja teiste Euroopa riikide politsei operatsioonid võitluses organiseeritud kuritegevusega ning organiseeritud kuritegevuse olukord erinevates riikides.

Seminari avavad esmaspäeva hommikul siseminister Tarmo Loodus ja USA suursaadik Melissa Wells. Seminaril osalejad tutvuvad Tallinna politsei hoonetekompleksiga Rahumäe teel ning kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskusega.

“Mul on heameel tõdeda, et selline kõrgetasemeline seminar toimub Tallinnas ning Eesti saab olla aktiivseks initsiaatoriks ärgitamaks rahvusvahelist koostööd võitluses organiseeritud kuritegevusega,” ütles siseminister Tarmo Loodus. “Organiseeritud kuritegevuse vastu saab võidelda ainult organiseeritult ning tihedas koostöös teiste riikidega.”

Seminarist võtavad osa üle 50 spetsialisti 17 riigist: Eestist, Leedust, Lätist, Inglismaalt, Itaaliast, Hispaaniast, Taanist, Hollandist, Soomest, Rootsist, Norrast, Poolast, Ungarist, Saksamaalt, Ukrainast, USA-st ja Venemaalt.

Pressiesindaja sõnul on Eesti ametnikud viimased viis aastat osalenud regulaarselt FBI korraldatavatel koolitustel. FBI rahvuslikus akadeemias Quanticos on hariduse saanud üheksa Eesti politseinikku, sel aastal läheb õppima kümnes politseiametnik.

FBI Rahvusvahelises Korrakaitse Akadeemias Ungaris on koolitustel osalenud üle 200 ametniku, lisaks regionaalsed koolitused, millest on osa võtnud sajad ametnikud erinevate ministeeriumide haldusaladest.