Mitme usaldusväärse allika kinnitusel on siseministeerium vastava info edastanud Eesti välisministeeriumile, kuid riigisaladusele viidates ministeeriumi esindajad ega teised riigiametnikud seda ei kommenteeri.

Meelis Lao kinnitas reedel BNS-ile, et väited tema sidemetest Peterburi allilmaga on alatu laim, mida ta ei saa kommenteerida.

“Nii alatut laimu ma ei kommenteeri,” ütles Lao BNS-ile. “Ma ei soovi kommenteerida alatute inimeste levitatavat alatut laimu.”

Siseminister Tarmo Loodus kohtus märtsis USA-s FBI direktori Louis Freeh’ga. Kuku raadio andmeil ei informeerinud siseminister Tarmo Loodus valitsust FBI direktori hoiatusest, nagu arendaks Peterburi allilm ulatuslikku majadustegevust Eestis, kasutades selleks sidemeid Tallinna linnavalitsusega.

“Ligi tund aega väldanud hommikusöögi käigus juhtis FBI peadirektor Eesti siseministri tähelepanu Peterburi maffia rahapesuoperatsioonidele, mainides nimeliselt vahendajana Meelis Lao nime,” vahendas Kuku raadio BNS-ile oma andmeid.

Kohtumisel tõlgina osalenud Eesti saatkonna töötaja koostas välisministeeriumile kohtumise kohta memorandumi, mistõttu said toimunust teada ka teised kabineti liikmed.

“Kohtumisest on olemas ametkondlik materjal, mis on edastatud nii valitsusele, välisministeeriumile kui ka kõigile neile, kellel seda vaja on,” rääkis siseminister Tarmo Loodus Kuku raadiole. “Eesti on kogu aeg deklareerinud seda, et meie jaoks on kõige tähtsamad piirkonnad kuritegevusevastases võitluses loomulikult Leningradi oblast, Peterburi linn ja Pihkva oblast ja kõigi nedega on sõlmitud suhteliselt korralikud koostöölepped.”

Loodus märkis, et Eesti lähetab Peterburisse oma politseiatašee, kes hakkab just selles valdkonnas koostööd tegema.

“Toonitan veel, et me ei ole läinud FBI peadirektoriga konkreetseteks sel lihtsal põhjusel, et luurejuhtidega ei aruta me konkreetseid nimesid, vaid suuremaid plaane ja ühistegevuse võimalusi. Kõik muu jääb teise tasandi inimeste lahendada,” kinnitas Loodus. “Minu arvates on Eestis tekkinud mingi tõeline müstika selle ümber, et me üritame otsida sealt seda, mida seal tõepoolest pole olnud.”

Keskkriminaapolitsei Interpoli osakonna ülemkomissari Lemmo Reimandi sõnul ei kommenteeri Interpoli Eesti osakond ühtegi võõrriigi ametivõimude öeldud väidet ning seda saavad teha vaid info edastanud riigi esindajad.

Välisministeeriumi pressisekretär Taavi Toom ütles BNS-ile, et välisministeeriumil ei ole selle info kohta mingit FBI raportit ja saatkondade saadetud aruanded ei kuulu avaldamisele.

Reedel Varssavis EL-i kandidaatriikide pealinnade juhtide kohtumisel viibinud Jüri Mõis ei olnud kommentaarideks kättesaadav.