Ööl vastu laupäeva tekkis noorukitekambal bussis vaidlus kahe neiuga. Mõlemad pooled hakkasid häälekalt ropendama, kirjutab Postimees.

Lärm köitis ööbussi Falcki kontrolöri, kes käskis noorukitel Katleri peatuses väljuda, kuid poisid ei allunud korraldusele.

Läänemere peatuses, kus seltskond ise väljuda soovis, turvatöötaja seda enam ei lubanud, vaid tahtis nad lõpp-peatusesse Falcki patrullile üle anda. Keelust hoolimata läksid noored peatuses maha.

Kontrolör järgnes neile ja käskis poistel bussi tagasi minna. Seejärel võttis kontrolör püstoli ja sihtis ühte poistest. Kõik see toimus peatuses, kus olid ka teised bussist väljunud inimesed.

Noorukite järel üle Mustakivi tee läinud kontrolör tegi hoiatuslasu õhku ning rääkis seisma jäänud poistega. Seejärel suundus ta bussi tagasi ja noored läksid oma teed.

Ida politseiosakonna ülemkomissari Margus Kotteri sõnul võib asjast kasvada ametiseisundi kuritarvitamise süüdistus, mille eest võib karistada vabadusekaotusega.

“Teadaoleva info põhjal ohtu inimeste tervisele ei olnud, seega polnud ka vajadust relva kasutada. Turvamees stardipüstoliga põues on sama jabur kui politseinik, kes võtab kumminuia asemel tööle kaasa pesapallikurika.”

Falcki avalike suhete direktor Andres Lember nimetas juhtumit kahetsusväärseks. Püstoliga vehkija vabastati töölt. Tegemist oli töötaja isikliku stardipüstoliga.

Lember kinnitas, et Falcki kontrolöridel ei ole lubatud tööülesannete täitmisel relva kanda. Töötaja enda selgitusel oli tal stardipüstol kaasas enesekaitseks — kallaletungid piletikontrolöridele üha sagenevad.