„Me arvame, et meil, Eesti kodanikest venelastel, on aeg kogu vene elanikkonna huvides luua alaliselt tegutsev parteidevaheline vene grupp,” teatasid Delfile Rahvaliidu vene ühenduse esimees Maslov ja peasekretär Faktulin.

Pöördujad leiavad, et sügiseste kohalike valimiste künnisel tugevdab iga partei oma propagandat ning lubatakse võimulepääsemisel midagi lahendada. „Kuid selleks, et midagi teha vene kogukonna ja Eesti ühiskonna tasakaalu huvides, ei me sügiseni ootama,” leiavad pöördujad.

„Loomulikult on vajalik, et meie parteide esindajad riigikogus toetaksid meie ettepanekuid, et lahendada vene kogukonna ees seisvaid probleeme, ” nendivad pöördujad. Rahvaliidu vene ühenduse liikmed leiavad, et ühiselt saaks paremini lahendada vene kogukonna ees seisvaid probleeme. „Esialgu kasvõi suhteliselt väikeseid, kuid reaalselt eksisteerivaid ning inimeste elu põhjendamatult raskeks muutvaid.”

Rahvaliidu vene ühendus pakub teistele parteidele oma läbirääkimiste paketti. Kui seda ollakse valmis toetama ning oma ettepanekutega täiendama, võiks sellest saada programmiline tööprojekt kõigile parteidele Toompeal, lisavad nad.

Pöördujad manitsevad hoiduma žirinovskilaste tasemest ja narrimängimisest, millega viimasel ajal on patustanud mõned vene poliitikud. „Näidakem oma valijatele ja endale, et me oleme valmis mitte ainult probleeme tekitama, mitte ainult üksteisele etteheiteid tegema, vaid suutelised ka dialoogiks, suutelised neid probleeme lahendama.”

Endine keskerakondlane Faktulin levitas viimaste kohalike valimiste ajal lendlehti, milles ta soovitas enda poolt hääletada kõigil, keda on ära tüüdanud häbitud poliitikud, kes vahetavad parteisid ning valimisliite sõltuvalt sellest, milline partei on parajasti võimul ja kui palju nendele poliitikutele makstakse.

Faktulini ülemeelitamine oli Rahvaliidul, Reformierakonnal ja Res Publical üks võimalusi saada Tallinna volikogus kokku vajalik arv hääli Keskerakonna liidrist Tallinna linnapea Edgar Savisaare umbusaldamiseks.