1) Konflikti osapooled olid Eesti 200 liige, saksa päritolu Florian Hartleb, fotograaf Mats Õun ning kaks Soldiers of Odini liiget, kes üritust turvasid. Rüselusse sekkuvad Eesti 200 projektijuht Teele Holmberg ning Eesti 200 vabatahtlike koordinaator Kadri Napritson-Acuna.

2) Teele Holmberg on lapsevankris olnud 2-aastase poisi ema, Hartleb isa. Kui Hartleb on koos lapsevankriga rahvasumma sees, hakkab Holmberg sündmusi kohviku ukse eest filmima. Kohvikus toimus samal ajal Eesti 200 üritus "Positiivne alternatiiv", kus olid kohal kõik erakonna juhatuse liikmed ning valdkondlikud liidrid.

3) Alloleval videol on näha, kuidas Holmberg Hartlebi tagasi tõmbama tõttab ning Napritson-Acuna lapsevankri minema kärutab. Hartleb tõukab küünarnukiga ühte odinlastest. Seejuures on see video hilinenud sisuga - eelnevalt filmib Holberg toimuvat kaugemalt, kui siis järsku ümber mõtleb ning läheb oma lapsele järgi. Hiljem ütleb Napritson-Acuna Delfile, et läks hoopis ise lapsevankrile järgi.

4) Postimehes avaldatud video näitab, kuidas Hartleb lapsega kaugemalt tuleb, korduvalt "minu laps" teatab, osutab vankrile ning käruga tema ümber kogunenud seltskonda rammib - Hartlebil tekib fotograafiga sõnelus, seejuures tõukab Hartleb Õuna tugevalt eemale.

5) Fašistiks kutsumisest. Fotograaf Õun ütleb politseile, et teda kutsuti keset platsi fašistiks. Varro Vooglaid on Youtube-i postitanud video, milles kuuleb, et keegi kesest tema kõnet kaugemalt "fašist!" hüüab. Samas videos võib mõne minuti pärast näha, et Hartleb kõnnib vankriga lava ette. Teist korda teda sinna enam ei lasta, mistõttu ta jäävadki rüselusest tehtud kaadrid väljaku tagumisse otsa, lavast kõrvale.

6) Meeleavaldus ise oli rahumeelne ning kuigi üritust jälgisid politseinikud igal väljaku nurgal, siis kähmlusesse ei sekkutud. Politsei jõudis sündmuskohta hiljem, kui Hartleb juba kadunud oli. Üks protestil osalenutest muutub politsei vastu sõnakaks, kuid samas kutsub odinlane teda korrale: "Ärme-ärme, ärme nüüd nii lolliks mine, ärme nii halvaks mine,".

7) Facebookis läheb ringlema udune klipp pühapäevaõhtusest "Aktuaalsest kaamerast", kus näidatakse katteplaanil Eesti 200 üritust, mis samal ajal kohvikus toimus. Kaamerasilma ette jääb õuest sisse tulnud Hartleb.

8) Hartleb on Eesti 200 liige, tema teadusartiklid on kajastanud migratsiooni ning paremäärmuslust. 2015. aastal avaldatud artiklis nimetab ta EKRE-t "natsiparteiks".