Postimehe andmetel võis Everi palgamõrv Pihkvas Eesti allilmategelaste kättemaks tema kergekäeliselt jagatud, ent täitmata lubaduste eest.

Mitmed allikad väitsid Postimehele, et Everi võis hukutada tema suur suu, mida ta kippus kasutama inimeste seas, keda peetakse Eesti allilma liidreiks. “Ever nautis nende tähelepanu, ta tahtis näida mõjuka ja autoriteetsena,” kirjeldas politseiallikas.

Politseiallikad ütlesid Postimehele, et Ever andis aastaid tagasi väidetavalt kergekäelisi lubadusi ka Eesti allilma ühele tuntud autoriteedile Haron Dikajevile.

Ever lubas allikate teatel välja ajada kõik load Tallinna mošee ehitamiseks. Siiamaani mošeed pole.

Allikad kahtlustavad, et Everi mõrv võis olla Eesti allilmategelaste vastus täitmata jäänud lubaduste eest. “Kui ta poliitikas läbi ei löönud, hakkasid ka tema aktsiad allilma silmis pidevalt langema,” lausus üks Everiga suhelnud ärimees.

Teine võimalik põhjus, miks palgamõrvar Everi Pihkvas maha lasi, võib Postimehe andmetel peituda tema Venemaa ärides.

Väidetavalt ajas Ever Pihkvas restoraniäri armeenlasest ärimehega, keda tuntakse hüüdnime Rubik järgi. 1990. aastate alguses tegutses Rubik ka Eestis, olles 1994. aastal tapetud allilmategelase Vartan Sarkisjani mitteametlik raamatupidaja. Pärast Sarkisjani tapmist Venemaale kolinud Rubik mõrvati kaks kuud tagasi samuti Pihkvas.

“Pole välistatud, et Ever jäi jalgu kohalikule allilmale,” lisas politseiallikas ühe versiooni.

Eesti Päevaleht seostab Everi mõrva meediaärimees Vitali Haitovi tapmisega. Ajalehe andmetel võib mõrva taga olla allilma kättemaks liigse jutukuse eest.

Politsei operatiivandmeil hooples Ever tuttavate ees, kuidas ta tellis tšetšeenist allilmaautoriteedilt Harun Dikajevilt endise äripartneri Vitali Haitovi mõrva. Neid jutte kuulnud Dikajev oli väidetavalt vihastanud ja lubanud Everi maha lüüa, kirjutas Eesti Päevaleht.

Väidetavalt just seetõttu müüs ärimees Ever sügisel maha enamiku oma siinsetest äridest ja kinnisvarast ning suundus Venemaale. “Kuna Vitali Haitovi mõrva kohtuprotsess endiselt käib, on teema jätkuvalt aktuaalne,” väitis Eesti Päevalehele Haitovi mõrva uurinud politseiallikas.

Kuna Everit seostati jälitusandmeil samuti Vitali Haitovi täiskasvanud poja Mariani palgamõrvaga, ei saa välistada veretasu motiivi. “Kuna seal suguvõsas on elus valdavalt ainult naised, tundub see variant ebatõenäoline,” rääkis politseiallikas.

Palgamõrvar tappis endise poliitiku ja ärimehe Gennadi Everi teisipäeva hommikul Pihkvas.