"Valimised toovad küll alati üksjagu üllatusi ja elevust ning mida kõike veel, kuid ma olen enda kohta suhteliselt veidras olukorras," kirjutab Sepp oma blogis. "Paigutumine Keskerakonna valimisnimekirja lõppu tuli minu jaoks üllatusena. Ütlesin, et olen sõnatu. Olengi."

Sepa sõnul palus ta pärast pea poolteist päeva kestnud telefonikõnede ja e-mailide vältimist lõpuks Keskerakonna peasekretäril Priit Toobalil seda teemat ise kommenteerida. "Mina ju nimekirju ei koosta, nende tegemise juures ei olnud, minuga neist ei räägitud jne. Nii et peale oma üllatuse ja hämmingu, mida ma hommikul ka väljendasin, ma muud lisada ei oskagi..." nendib Sepp.

"Keskerakonna peasekretäri pealelõunasest kommentaarist on saanud avalikkus ka teada, et Keskerakonnas ei näita koht valimisnimekirjas ei suhtumist poliitikusse ega tema töösse... Võib-olla tõesti. Mina olen siiski seni olnud arvamusel, et riigikogu valimisnimekirja avalikustamise päev on nagu palgapäev, kus riigikogus tehtud töö eest hinnanguid antakse. Ja selline hinnang oli tõesti ootamatu!" jätkab Sepp.

Keskerakondlane viitab oma blogis sellele, et parlamendi tegevust seirav sisestatistika ja trükimeedia monitooring näitavad teda aktiivse riigikogu liikmena. "Viimane näitab tsiteeritavust trükimeedias, mis on samuti märk iga poliitiku tegevusest, aktiivsusest ja haardest. Lisaks muidugi seesama blogi, mille vahendusel olen ma oma seisukohti ja tegevust valgustanud juba pikka aega ning mida on mõne aasta jooksul jälginud kaugelt üle 100 000 inimese," märgib Sepp.

"Fakt on see, et olen riigikogus seisnud nende asjade eest, mis on erakonna toetajatele olnud olulised ja millesse ma ka ise usun. Olgu see mõni oluline maksuküsimus, võrdsuspõhimõtted, riigi toimimise ja demokraatia küsimused, rahvussuhted vms," kinnitab Sepp.

"Fakt on ka see, et valimisnimekirja 123. koht ja 2. ringkonna kaheksas positsioon ei ole sugugi lootusetu, et jätkata tööd ka enda jaoks neljandas riigikogu koosseisus. Nii et siit moraal - nii ujumises kui poliitikas ei tohi keerulises olukorras rabelema hakata!" lõpetab Sepp oma kirjutise lootusrikkalt.