Ilves kohtus Suurbritannia tervishoiuministeeriumi esindajatega, kellega arutati riiklikke toitumise ja tervisega seotud küsimusi, teatas Evelin Ilvese erasekretär.

“Ülekaalulisus põhjustab tõsiseid terviseprobleeme ning tihtipeale saab see alguse valest toitumisest ja vähesest liikumisest juba lapsepõlves,” ütles Evelin Ilves, lisades, et riik saab küll jagada info ning tõsta inimeste teadlikkust, kuid eluviisid on inimese enda valik.

“Rämpstoit tungib üha enam ka Eesti laste toidulauale, sestap on meil kindlasti palju õppida Suurbritannia kogemusest,” märkis Evelin Ilves, “nimelt rakendasid britid kompleksset tegevusplaani, mis hõlmas laste tervist, toidu kvaliteeti, liikumisharrastusi, vanemate teadlikkust ja käitumist ning tegelemist juba rasvumise käes kannatajatega.”

Evelin Ilves kohtus ka ka Martin Mortoniga Ühendkuningriigi riiklikust spordiorganisatsioonist, mis hõlmab kogu riigi spordialast tegevust kooliprogrammidest olümpiaspordini. Martin Morton andis ülevaate organisatsiooni tegevusest London 2012 suveolümpia koordineerimisel.