"Mul on kahju, kui mu viide Kalevi mõningate toodete konsistentsile, mis algse erakirja vormis väljendas kitsalt minu enda ja mu pere tarbijaeelistusi, on info vääriti tõlgendamise tulemusena teisenenud boikotiüleskutseks teie ettevõtte toodangu vastu. Kinnitan teile, et see ei ole kunagi olnud mu eesmärk," kirjutab Evelin Ilves.

Kommitootjaid pahandas Evelin Ilvese algatatud transrasvade vastases sõjas asjaolu, et esileedi nimetas osasid Kalevi komme kummaliste inimeste toodetud kräpiks. Ka on ta ühes lastesaates nimetanud kahjulike kommide tootjaid tobedateks inimesteks, kes selle arvel rikastuvad.

Kalev Chocolate Factory töötajad saatsid presidendiprouale üleeile avaliku kirja, milles ootavad vabandamist enda nimetamise pärast kummalisteks ja kutsuvad riigi esileedi endale külla, et ta veenduks tootmise kvaliteedis.

Ilvese sõnul ei olnud antud lausekatke suunatud mitte Kalevi töötajate pihta, vaid globaalsemat konteksti silmas pidades, kus ettevõtted teevad kasvava hinnakonkurentsi tingimustes järeleandmisi inimeste tervise arvelt.

Evelin Ilves toonitab, et info transrasvade sisalduse kohta toiduainetes peaks olema tarbijatele siiski võimalikult kättesaadav, kuid Eestis transrasvade pakendile määramise reeglid puuduvad.