Mullu sügisel, napilt kuu pärast seda, kui president Toomas Hendrik Ilves oli kooliaasta alguse puhul tehtud pöördumises noominud hoolimatuid liiklejaid muu hulgas ka kinnitamata turvavööde pärast, jõudis Kanal 2 ekraanile saade “Üks päev Evelin Ilvesega”, kus presidendiproua sõitis auto tagaistmel kodutallu Ärmale, turvavöö lahti, kirjutab SL Õhtuleht.

Millega lõppes Evelin Ilvese turvavööta sõit, kas tema või tema autojuht said oma teo eest trahvi, sellele presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam esimese hooga selgelt jah- või ei-vastust ei anna.

“Evelin Ilvesel oli Abja ja Ärma vahel tehtud videovõtete ajal sõites auto tagaistmel turvavöö lahti… me vabandame selle eest… tavapäraselt kinnitab Evelin Ilves alati autosse istudes turvavöö,” ütleb Sildab SL Õhtulehele, ning andes alles küsimuse kordamisel vastuseks konkreetse ei.

Küsimusele, miks politsei kõigi silme ees toime pandud eeskirjarikkumist ei menetlenud, vastab politseiameti peadirektori asetäitja Raigo Haabu järgmiselt: “Iga juhtumit vaadeldakse eraldi ja iga juhtumi puhul arvestatakse nii otsust kergendavaid kui raskendavaid asjaolusid.”