Eesti Tervise Fondi juhatuse esimehe Eero Merilinnu sõnul on eelnevatel aastatel olnud inimeste tagasiside väga aktiivne ning oma häid kogemusi arstidega ollakse lahked jagama. „Kuigi olukord tervishoius on keeruline, jätkub inimestel ikkagi häid sõnu,“ rääkis Eero Merilind.

Kandidaate saab aasta arstiks esitada leheküljel https://www.arst.ee/et/Aasta-arst, kuhu saab lisada ka omapoolse kommentaari, miks just konkreetne meedik sobib aasta arstiks 2010.

Kõikide kandidaatide seast valib aasta arsti žürii, mille koosseisu kuuluvad Evelin Ilves, Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse juhataja professor Margus Viigimaa, rahvusvahelise terviseedenduse assotsiatsiooni juhatuse liige Anu Kasmel ja Eesti tervise fondi juhatuse esimees Eero Merilind. Hääletamine kestab 15. detsembrini.

„Ootame arvamusi väga,“ sõnas Eero Merilind. „Iga ameti esindaja vajab tunnustust — see aitab veelgi paremini oma tööd teha. Eriti oluline on see nende jaoks, kes töötavad tervishoiusüsteemis. Kutsun kõiki inimesi oma lemmikarste hea sõnaga meeles pidama.“

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

2002. aastal pärjati aasta arsti tiitliga Urve Prits, 2003. aastal Priit Reedik, 2004. aastal Tina Metsar, 2005. aastal Vello Linnamäe, 2006. aastal Ilja Lapidus, 2007. aastal Sven Lindström, 2008. aastal Aivar Ehrenberg ja 2009. aastal Rein Viilu.