Evelin Ilves rääkis ETV saates “Ringvaade”, et kogu asi sai alguse tema lapse lasteaiarühma vanemate e-maili siselistist, kus arutati, mida panna lasteaia jõulupeol kingikotti. “Keegi kirjutas, et ärme palju aega kuluta, et Kalevil on juba jõulukataloogid väljas. Ja mina kirjutasin sinna siselisti, et mina ei soovita komme kinkida, sellepärast, et paljud odavamad kommid sisaldavad transrasvhapet. Siis ma kirjutasin ka lühidalt, mis need transrasvhapped on ja mida nad teevad,” selgitas Ilves. “Mul ei olnud vähimatki kavatsust selle infoga avalikkuse ette tulla,” lisas Ilves.

Avalikkuse ette tuli juhtum seetõttu, et üks siselistis olev lapsevanem töötab Postimehe lisas Arter. Varsti järgneski intervjuu soov ajakirjanik Priit Pulleritsult, millele presidendiproua otsustas vastu tulla, avastades hiljem, et tema jutt on kontekstist välja rebitud.

Ilves selgitas, et ta ei tahtnud üldse intervjuus Kalevist rääkida, vaid transrasvhapetest ja Eesti laste tervisest.

“See on lihtsalt kontekstist välja rebitud ja pahatahtlikult üles puhutud. See on kõikide suhtes pahatahtlik. Minu suhtes, Kalevi suhtes, Eesti ettevõtete suhtes, presidendi suhtes, kogu Eesti asja suhtes,” oli Evelin Ilves ajakirjanduse peale nördinud.

Täna saatsid AS Kalev töötajad Evelin Ilvesele avaliku kirja, milles ootavad vabandamist enda nimetamise pärast kummalisteks ja kutsuvad riigi esileedi endale külla, et ta veenduks tootmise kvaliteedis.

“Küllakutse võtan ma meelsasti vastu, aga samas kui nad kutsuvad mind vabandama selle eest, mille mõni tabloidleht on välja mõelnud, ma ei ole öelnud selliseid asju. Ainus, mis ma olen öelnud Kalevi kohta konkreetselt, on see, et odavamates nende kommides on transrasvhapped sees. See on tõsi, see on Kalevi kommipakkide peal kirjas,” põhjendab Ilves.

Ilves tunnistas, et ta on teinud kaks viga. “Esiteks see, et ma kasutasin ajakirjaniku kuuldes slängisõna ja teiseks, et ma soostusin Priit Pulleritsule seda teemat kommenteerima,” ütles ta.