Maaparandusfirma Nuia Melior, mille nõukogu juhib Karksi vallavolikogu esimees Heino Luik, on esitanud kohtuhagi otse presidendiproua Evelin Ilvese vastu, nõudes 120 000 krooni tasumist talus mullu suvel tehtud pinnasetööde eest, kirjutab Sakala.

Esileedi peab sellist nõuet ebameeldivaks ja põhjendamatuks, sest tema on kõik kokkulepitud summad tasunud ning võlgnevuste eest vastutab peatöövõtja.

“Sakalal” õnnestus mõne aja eest talukompleksi ehitustöid juhtinud ja praegu Norras töötava ettevõtja Aivar Ausiga jutule saada ning intervjuus kokku leppida, kuid e-kirjaga talle läkitatud küsimustele jättis mees vastamata. Hiljem on ta jäänud tabamatuks.

Evelin Ilvese sõnul muutus koostöö Aus Investiga komplitseerituks eelmise aasta suve teisel poolel, kui kokkulepitud tööd hakkasid venima ja lõpuks katkesid. Aus Investi juhatuse liige Aivar Aus ei ilmunud enam ehitusele ning temaga kontakteerumine ebaõnnestus.

Ilves juhib tähelepanu sellele, et hagi aluseks olevate tehtud tööde üleandmise ja vastuvõtmise aktidest ning nende järgi esitatud arvetest selgub üheselt, et ka Nuia Melior on pärast tööde valmimist juunis ja juulis 2006 käsitlenud tellijana Erma Pargi peatöövõtjat Aus Investi.

“Samas on Nuia Melior tõdenud, et pole perspektiivne esitada edaspidi nõudeid sellisele majanduslikes raskustes ettevõttele, nagu Aus Invest praegu ilmselt on,” märkis Ilves.