“Mingeid konkreetseid ettepanekuid pole meile nende konsultatsioonide käigus siiski veel tehtud,” ütles kolmeliikmelise fraktsiooni esimees Jevgeni Tomberg reedel BNS-ile.

Ta ei soovinud täpsustada, kellega EÜRP läbi räägib. Tomberg ütles vaid, et volikogus esindatud poliitilised jõud selgitavad, kes ja millises ulatuses on valmis koostööks, juhul kui praegune jõudude vahekord peaks muutuma.

Esimees meenutas, et EÜRP fraktsioonil on koostöölepe Keskerakonna fraktsiooniga. “Selle leppe raames ei kavatse me osaleda uue koalitsiooni loomisel,” kinnitas ta. “Samal ajal ei piira koostöölepe keskerakondlastega partei vabadust läbirääkimisi pidada.”

Tomberg ütles, et EÜRP analüüsib pidevalt olukorda volikogus. “Kui koalitsioon tõepoolest muutub, pole meie huvides jääda opositsiooni, kus me ei saa töötada oma valijate huvides,” lisas ta. “Me oleme valmis kõigiga pidama läbirääkimisi võimalikust koostööst tulevikus.”

Tallinna volikogus on 63 liiget, neist kolm EÜRP fraktsioonis.

Võimuliitu kuuluvad 28 neljapäeval oma ühtekuuluvust kinnitanud keskerakondlast ja 11 reformierakondlast.

Opositsioonis on Res Publica fraktsiooni 17 saadikut, neile lisanduvad vastmoodustatud Rahvaliidu saadikurühma kolm liiget ja sõltumatu volinik Peeter Kreitzberg.

Res Publica poolt neljapäeval algatatud umbusaldus keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaare vastu saab õnnestuda vaid Reformierakonna toel, sest seda peab pooldama vähemalt 32 saadikut.