SL Õhtuleht kirjutab, et Uurimiskeskuse Vaba Euroopa juht Martin Helme nimetab tüli põhjuseks punkaritega üksteisest möödarääkimist.

Punkarite kinnitusel lepiti algselt kokku, et nemad saavad üritustel oma bändidega esineda, hiljem aga Euroopa Liidu vastu hääletamise kampaania korraldajad seda ei lubanud, vaid hoopis soovisid, et nad lendlehti jagaksid.

Helme nentis, et lootis näha midagi muud kui harjadega noori. “Nemad polnud lendlehekampaaniast huvitatud ja meie jälle muusikast. Rakveres otsustasime, et see ei sobi meile,” rääkis Helme.

Punkarid kurtsid SL Õhtulehele, et samal ajal kui kampaania peaosalised kolmapäeval lõkke kohal siga küpsetasid ei lastud neid tule juurde ennast soojendamagi, vaid ähvardati politseiga minema ajada.

Punkar hüüdnimega Rops ütles, et kui asi hakkas kurjaks minema, anti neile 30 inimese peale 800 krooni söögiraha. Ent kuna Rakveres noortel ööbimiskohta ei olnud sõitsid nad tagasi Tallinnasse.

Eesti Ekspress kirjutas, et Arne Otteri kannatused Eurobussi tuuril jätkuvad, sest viimase väitel keeldus Võrus linnarahvast kostitanud Taani saatkond talle süüa andmast. “Tasuta söök oli välja reklaamitud kõigile, aga mulle pakuti ainult ühte lauale kukkunud kartulit ja öeldi, et võin selle ära süüa, kui soovi on,” rääkis Otter. Keeldumist põhjendati Otteri sõnul tema eurovastasusega.

Taani suursaadik Jorgen Munk Rassmussen kinnitas, et Otter võis söögileti juurde saabuda liiga hilja, kuid saatkonna andmetel pakuti mehele lihapalle, samuti olevat Otter joonud ära arvestamisväärsel hulgal tasuta pakutud Coca-Colat.