Euroskeptikute ühenduse juhid keeldusid Partsi kutsest, kuna leidsid, et põgus kohtumine peaministri ning teiste euroskeptikutega ei saa kujuneda kuigi viljakaks, teatasid Raun ja Sõlg BNS-ile.

Samas kirjas palusid Raun ja Sõlg peaministril esitada neile kirjalikult küsimused Eesti riikluse edasiolemise võimaluste kohta väljaspool Euroopa Liitu. “Garanteerime neile argumenteeritud ja rahvale arusaadavad vastused ning eeldame, et need ilmuvad koos Teie küsimustega hiljemalt 31. augustil 2003 riiklikult finantseeritud brošüürina,” vihjasid skeptikud eurokampaania ebaühtlasele rahastamisele kui peamisele oma mitteilmumise põhjusele.

Peaminister Juhan Parts kohtub neljapäeval kell 17 Stenbocki majas euroskeptikutega, et kuulata ära nende vastuargumendid EL-iga liitumise teemal. Kavandatud kohtumisele kutsus valitsusjuht uurimiskeskuse Vaba Euroopa (UKVE), liikumise “Ei Euroopa Liidule”, MTÜ teabekeskuse Oma Riik ja ka OÜ Iseseisvus esindajad.

Samal päeval kaks tundi varem kohtub Parts ka EL-iga liitumise pooldajatega.

Valitsuse pressiesindaja sõnul tahab peaminister nii eurovastaste kui ka europooldajatega kohtudes saada ülevaadet küsimustest, mis peamiselt üles kerkivad.

UKVE kutsus juuli alguses president Arnold Rüütli, riigikogu esimehe Ene Ergma ja Partsi avalikule eurodebatile, mis nende ettepanekul võinuks toimuda väitlusklubi reeglite järgi erapooletu vahekohtuniku juhtimisel.

Rüütel ja Ergma tõrjusid kutse, kuid Parts teatas enne puhkusele minekut oma valmisolekust asuda euroskeptikutega debatti.