Seni said kõikide riikide saadikud erinevat palka, sest üks kuuteenistuse komponent on kodumaa parlamendiliikme palk, mis Eestis on ligikaudu 50 000 krooni, millele lisanduvad Euroopa Parlamendi makstavad hüvitised.

Nüüd valitavast koosseisust alates tõuseb eurosaadikute palk 38,5 protsendini Euroopa Kohtu kohtuniku põhipalgast ning seda hakatakse maksma ühenduse eelarvest.

Seni teenisid saadikud suure osa sissetulekust lennupiletitega, kuna pileti eest maksti alati, hoolimata selle maksumusest, äriklassi pileti maksumus. 2009. aastal hakatakse maksma aga just seda summat, mis piletile on kulutatud. Nii on Soome saadikud on välja arvutanud, et nende kuuteenistus väheneb kuni 30 protsenti.

Seni koosnes Euroopa Parlamendi saadiku teenistus mitmest osast — kodumaa parlamendi palgast, kuluhüvitis abiliste ja muu vajaliku kinnimaksmiseks (63 211 krooni), päevaraha iga istungil veedetud päeva eest (71 635 krooni), vahemaakompensatsioonist, mida makstakse sõiduvahendis koju sõitmisel veedetud aja eest (kuni 30 000 krooni), lennupiletikompensatsioon (kuni 120 000 krooni) ja kojusõiduhüvitisest taksoga lennujaamast koju (ca 5 krooni 1 km kohta).